dimecres, 20 de novembre del 2013

Llegeix el següent text i contesta a les preguntes:

   "La biòloga Amanda Vicent és la major experta en l'hipocamp, o cavall marí, i la primera persona que ha estudiat la reproducció i el comportament d'aquests animals davall l'aigua. Actualment dirigeix el projecte Seahorse, encaminat a protegir l'habitat d'aquests animals i a estudiar-ne la reproducció i el comportament, a fi de poder contribuir a la seua conservació.
   El que més ens sorprén en l'hipocamp és la reproducció, ja que és el mascle el que queda embarassat. La reproducció comença amb una dansa que pot durar fins dos dies, on el mascle i la femella s'entrellacen amb la cua. Després la femella diposita més de 200 ous, a través d'un tub ponedor, en una bossa que posseeix el mascle a l'abdomen. Una vegada que els ous estan segurs dins la bossa, el mascle allibera l'esperma per fecundar-los. En la bossa incubadora es desenvolupen els embrions i queden ben protegits. Entre dues i sis setmanes més tard, els ous eclosionen. Aleshores, el mascle realitza "el part", s'encorba i expulsa les cries, d'un centímetre aproximadament, ja desenvolupades del tot a través de l'obertura de la bossa."

(Respon a les següents preguntes i penja la resposta al teu bloc personal). Pots trobar informació per poder respondre, en els llibres de consulta de l'armari de classe i en el següent enllaç: La funció de reproducció en els éssers vius


  1. Busca la biografia i una fotografia de la biòloga Amanda Vicent. Resumeix la biografia i còpia la fotografia en el resum. Penja el teu resum amb la fotografia en el teu bloc personal.
  2. Còpia una imatge dels cavalls marins al teu bloc. Busca en internet a quin grup d'animals pertànyen els cavalls marinsi escriu-ho al peu de la imatge.
  3. Quin tipus de reproducció (sexual o asexual) tenen els cavalls marins? Raona la teua resposta.
  4. Per què és tan important la funció de reproducció en els éssers vius?
  5. En què es diferència la reproducció sexual de la sexual?
  6. Què és la fecundació?
  7. Busca com s'anomena el fet que el mascle i la femella d'una espècie siguen molt diferents.
(Teniu de temps fins al proper divendres, 22 de Novembre, per a llegir, resoldre i penjar al vostre bloc les dues lectures d'aquest tema 3.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada